Gandul de Duminica [5]

Astazi am sa va expun o mica istorioara… Un pic de hrana pentru sufletul vostru, in Sfanta Duminica.

„Un imparat care si-a chemat ministrii si sfetnici, ii intreaba pe acestia:

Care credeti ca este cel mai mare rau care sta in fata omului?

Unul din ei raspunde: Cred ca batranetea, ca Doamne cu cate neputinte si dureri si complicatii vine.

Altul spune insa ca: Nu nu, ca batranetea poate fi si frumoasa, e toamna vietii. Daca te descurci cat de cat cu sanatatea, e chiar frumoasa. Eu cred ca mai grea si mai grea e saracia.

Insa un al treilea vine si spune: Cel mai cumplit lucru este moartea. Sa ai moartea in fata si tu sa nu fii facut nimic in viata aceasta pentru sufletul tau cred ca este cel mai cumplit lucru. Sa fii trecut o viata intreaga, zi dupa zi, ceas dupa ceas si tu sa nu fii facut nimic adevarat pentru sufletul tau.

Despre Paul Roman

Not so ordinary. Definetly not a regular guy. Follow me and you'll find out the way I see the world.

3 răspunsuri la „Gandul de Duminica [5]

 1. Eu nu consider cel mai mare rău să fi pe patul de moarte și să nu fi făcut nimic în viață. Nici bătrânețea, nici sărăcia. De fapt cel mai mare rău (pericol) care omul nu doar că îl are în față dar îl are la tot pasul, este libertatea. Libertatea asta folosită greșit face ravagii.

 2. unixlust

  Salut Paul ! Trecand pe aici, m-am gandit sa las si eu un comentariu 🙂

  Eu consider respingerea adevarului ca cel mai mare rau. Augustin zicea:

  « Ei iubesc, fireşte, şi adevărul, pe care nu l-ar iubi dacă în memoria lor nu s-ar afla o oarecare noţiune a adevărului. De ce atunci să se bucure de adevăr? De ce nu sunt fericiţi? Fiindcă sunt mult mai intens preocupaţi de alte lucruri, a căror putere de a-i face fericiţi este mai mare decît puterea de a-i face fericiţi a firavei amintiri a adevărului. În oameni încă se mai află o mică lumină; să meargă, să meargă, pentru ca să nu-i apuce întunericul! Dar de ce adevărul naşte ură? De ce este văzut ca un duşman unul din slujitorii Tăi vestind adevărul, de vreme ce oamenii iubesc viaţa fericită, care nu este altceva decît bucuria întemeiată pe adevăr? Aceasta nu se întîmplă decît pentru că iubirea pentru adevăr este atît de mare încît oricine iubeşte ceva care nu este adevărat vrea ca ceea ce iubeşte să fie adevărat şi, fiindcă nu vrea să admită că se înşeală, nu vrea nici să se lase convins că greşeşte! Şi astfel, oamenii urăsc adevărul de dragul a ceea ce cred ei că este adevărat. Iubesc adevărul cînd îi scaldă în lumina lui şi îl urăsc cînd îi contrazice. Deoarece nu le place să fie înşelaţi, dar vor să-i înşele pe alţii, oamenii iubesc adevărul cînd el li se prezintă, dar îl urăsc atunci cînd le arată greşelile lor. Iată pedeapsa cu care adevărul îi răsplăteşte: ei nu vor să le fie dezvăluită greşeala, dar el le-o dezvăluie totuşi în pofida voinţei lor şi, în acelaşi timp, rămîne ascuns pentru ei. Da, aşa, chiar aşa este spiritul omenesc! Orb şi delăsător, dezgustător şi neruşinat, el vrea să se ascundă, dar nu acceptă ca nimic să-i fie ascuns. Dar este răsplătit prin chiar contrariul dorinţei lui: el însuşi nu poate ascunde adevărul, dar adevărul îi rămîne ascuns. Şi totuşi, chiar şi aşa, oricît de nenorocit ar fi, spiritul preferă să-şi afle bucuria în adevăr decît în minciună. Şi va fi cîndva fericit dacă, lăsînd deoparte orice piedici sau supărări, se va bucura de singurul Adevăr, prin care sunt adevărate toate celelalte lucruri. » (http://mihailneamtu.ro/?p=3368)

  • Sa stii ca a fost o surpriza extrem de placuta comentariul lasat de tine!

   Amintiri placute si multe povesti avem amandoi. Multe legate si de blog(uri) [aici il cuprind si pe al tau… de acu’ ceva vreme]

   Apreciez!

Expune-ţi gândurile!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: